Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лоцкинська громада» (код ЄДРПОУ: 04376558) був реорганізований і увійшов до складу Інгульської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лоцкинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Інгульської громади

До відома споживачів

Дата: 14.04.2020 13:07
Кількість переглядів: 473

ДО ВІДОМА СПОЖИВАЧІВ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФІВ  та установлення нових на послуги Комунального ПІДПРИЄМСТВА «Житлово-комунального господарства Лоцкинської  сільської ради»

 

1. ПОСЛУГИ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ

    З метою  можливості проведення фінансово-господарської діяльності якісно і в повному обсязі, а також на виконання п.8 «Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізованого водовідведення», затвердженого ПКМУ від 01.06.2011р. № 869  з урахуванням змін, внесених ПКМУ від 03.04.2019р. № 291, який передбачає щорічне встановлення тарифів на зазначені послуги, Постановою національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 302 від 10.03.2016 року «Про затвердження Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення», Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України      № 130 від 05.06.2018 року «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності». 

       Комунальне господарство «Житлово-комунальне господарство Лоцкинської сільської ради»  доводить до відома споживачів, що з 1 травня 2020 року на підприємстві планується запровадити  нові тарифи на послуги централізованого водопостачання споживачів в наступних розмірах:

 

 

 

 

 

 

 

Структура тарифів на послуги централізованого

водопостачання

 

Населення, бюджетні установи, інші споживачі

Статті витрат

Водопостачання

 

 

Грн.

%

 

 

Прямі матеріальні витрати

7,18

30,8

 

 

 

 

 

 

 

Електроенергія

5,17

22,2

 

 

Амортизація

0,20

0,8

 

 

Оплата праці

7,97

34,2

 

 

Відрахування у фонди

1,77

7,6

 

 

Податки і збори

0,91

3,9

 

 

Інші витрати

0,10

0,4

 

 

Всього витрат

23,3

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тариф за 1 м³

 23,3                                 

 100

 

 

 

Рентабельність                                    2,80   

  12

 

 

Тариф за 1 м³

       26,1

     100

 

 

  

 

   Пропонуємо затвердити норму споживання холодної води 120 л/доба, або 3,6 м3 на місяць, при попередній нормі 2,4 м3.

Виходячи з вищевказаного тарифи без лічильників обліку холодної води складуть:

  • 26,10 грн. х 3,6м3 = 93,94 грн/людина,
  • 26,10 грн. х 3,0м3 = 78,30 грн/корова
  • 26,10 грн. х 0,75 м3 = 19,58 грн/свині

 

 

 

 

 

 

ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ

причин зміни тарифу на послуги

водопостачання

   Перегляд тарифів є економічно вимушеним кроком для Комунального господарства «ЖКГ Лоцкинської сільської ради»

     На сьогодні  споживачі послуги централізованого водопостачання сплачують за отримані послуги за тарифами, які були встановлені:

  • по селам Лоцкине, Перемога, Добра Криниця рішенням №1 виконавчого комітету Лоцкинської сільської ради від 13.05.2013 року;
  • по селу Новоолексадрівка рішення №1 виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради від 15.02.2017 року.,

не відповідають фактичній собівартості наданих послуг, а це зв’язано з різкими змінами цін у ціновій ситуації на ринку енергоносіїв, палива та матеріалів, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, а також підвищення мінімальної заробітної плати. 

Порівняльна таблиця зміни цін на основні складові частини тарифу.

Найменування

В діючому тарифі

В плановому тарифі

% росту

Електроенергія

для населення

2013 рік                                    25,92 коп.                      90 коп.                            347,2

2017 рік                                    71,40 коп.                                                              126,1                                    _________________________________________________________________________

Мінімальна заробітна

плата

2013 рік                                     1147                                   4723                             411,8

2017 рік                                     3200                                                                        147,6

Визначення відсотка підвищення тарифу:

Групи споживачів

 

Водопостачання

 

 

діючі

      планові                         

 

% росту

 

Населення

с.Добра Криниця                                     

с.Лоцкине

с.Перемога

          

    9,97                                    

        26,1                        

 

      261,8

 

с.Новоолександрівка                                                                                                        

 

    16,0

        26,1                              

 

       63,1

 

Інші споживачі              

         

     9,97        

        26,1

 

      261,8

 

 

     Через збиткові тарифи на послуги централізованого водопостачання  на підприємстві не вистачає обігових коштів для своєчасної сплати за енергоносії, заробітної плати,  податків та зборів до державного бюджету. Піднімається мінімальна заробітна плата. Тому і виникла необхідність переглянути тарифи на послуги централізованого водопостачання для всіх груп споживачів, щоб стабілізувати фінансовий стан підприємтсва та забезпечити надійне та безперебійне надання якісних послуг з водопостачання та не допустити банкрутства підприємства .

 

2. ціна реалізації очищеної питної води по бювету с. Новоолександрівка

     Пропонується установити ціну реалізації очищеної питної води по бювету с.Новоолександрівка виходячи із середньозваженої відпускної ціни в торгівельних мережах нашого регіону на рівні 1,30 грн./л.

 

3. ПОСЛУГИ з поводження Побутових відходів (вивезення сіміття та захоронення Побутових відходів), благоустрою населених пунктів

-Запровадити з 01 травня 2020 року на території Лоцкинської ОТГ щомісячну фіксовану абонентську плату на вивезення сміття

      Відповідно до ст.1 ЗУ «Про відходи» послуга з поводження з побутовими відходами включає послуги з вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів, що надаються в населеному пункті згідно з правилами благоустрою території населеного пункту, розробленими з урахуванням схеми санітарного очищення населеного пункту та затвердженими органом місцевого самоврядування. Відповідно до ст.35-1 ЗУ «Про відходи» виконавець послуг з вивезення побутових відходів зобов’язаний укласти договори про надання послуг з перероблення та захоронення побутових відходів із суб’єктами господарювання, що надають такі послуги відповідно до правил благоустрою території населеного пункту, розроблених з урахуванням схеми санітарного очищення населеного пункту. Тобто, з 01.05.2019 р., операцію із захоронення побутових відходів виключено із складу послуги на вивезення побутових відходів та визначено окремою послугою, що входить до складу послуги з поводження з побутовими відходами. В зв’язку з набранням чинності Законом, постановою КМУ № 318 від 27.03.2019 р. було внесено зміни до постанови КМУ № 1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами». Таким чином, до 01.05.2020 року має бути затверджено тариф на послугу з поводження з побутовими відходами та плату за абонентське обслуговування за послугу з поводження з побутовими відходами.

     З 1 травня 2019 року введено в дію Закон «Про житлово-комунальні послуги», який передбачає, зокрема, що усім, хто укладе із постачальниками індивідуальні договори доведеться щомісяця платити абонплату.

    Абонентська плата стягується у фіксованому розмірі не залежно від того, користувалися послугою чи ні. Сума визначається в договорі. Мінрегіон розробив формулу, за якою буде визначатися граничний розмір абонплати.

Формула підрахунку розміру абонентської плати виглядає так:

Мінімальна зарплата * 2,58 * 0,15 * К, де:

- 2,58 - середня кількість осіб у сім'ї;

- 0,15 - середня частка витрат на комуналку від загального доходу сім'ї;

- К - коефіцієнт  для вивезення сміття - 0,009).

Оскільки на сьогодні мінімальна зарплата становить 4723 грн, то абонентська плата на  вивезення сміття складе - 16,45 грн.

     Відповідно до ст.1 ЗУ «Про відходи» послуга з поводження з побутовими відходами включає послуги з вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів, що надаються в населеному пункті згідно з правилами благоустрою території населеного пункту, розробленими з урахуванням схеми санітарного очищення населеного пункту.

    Наразі при наданні послуг з вивезення побутових відходів підприємством на договірних засадах залучаються треті особи, що надають послуги з вивезення побутових відходів, на добровільних благодійних засадах.

     Власникам будинків, відповідно до Закону України “Про житлово-комунальні послуги” потрібно укласти індивідуальний договір:

  • договір про надання послуг по центральному водозабезпеченню;
  • договір на послуги з вивезення побутових відходів .

 

 

Додаткова інформація:

 

     Керуючись вищевказаним Порядком доведення до споживачів інформації про тариф на послуги водопостачання  пропозиції та зауваження від усіх споживачів, щодо запропонованого проекту по підняттю тарифів на послуги комунального господарства «Житлово-комунального господарства Лоцкинської сільської ради» приймаються протягом 14 днів з дня офіційного оприлюднення.  

 

Зауваження та пропозиції приймаються за адресою:

с. Лоцкине, вул. Поштова,1, тел. 9-54-23kp.gkh.lsr@ukr.net

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано